Over ons

Waterscouting.com is dé site van, voor en door waterscouts. Op deze site vind je het grootste waterscouting forum van Nederland en natuurlijk allerlei waterscouting gerelateerde informatie.

Het doel van de site is het bieden van informatie aan waterscouts en andere geïnteresseerden, het uitwisselen van ervaringen, maar bovenal het promoten van waterscouting in het algemeen. Deze doelen komen tot uiting in een zeer informatieve site, een groot en actief forumfacebooktwitter én met behulp van de Moesje-posters. Ook wordt er 2 keer per jaar een meeting georganiseerd waarbij de gebruikers van de site elkaar in het echt kunnen ontmoeten én zijn er inmiddels diverse Waterscouting.com-artikelen uitgebracht, zoals naambandjes, truien, badges en T-shirts!

Hieronder is meer informatie te vinden over de Frontpage, het forum en de historie van Waterscouting.com. Tevens vind je hier hoe je financieel een bijdrage kunt leveren aan het bestaan van Waterscouting.com.

Op de Frontpage van Waterscouting.com is veel informatie te vinden over waterscouting-gerelateerde onderwerpen. Er worden dan ook zeer regelmatig nieuwe onderdelen online gezet. Dit wordt aangekondigd in het frontpageforum, de nieuwsbrief of het nieuws op de frontpage.

Forum

Een groot en belangrijk deel achter Waterscouting.com is het Forum, dat de drijvende kracht is achter de site. Er zijn subfora met onder andere de onderwerpen: Scouting Algemeen, Waterscouting, De Vloot, De Opkomst, Het Kamp en Het MBL en andere opleidingen. Ook is er de mogelijkheid te reageren op het Nieuws wat op de Frontpage te zien is. Sinds enige tijd is er ook een apart gedeelte op het forum voor de jubileumactiviteiten rond honderd jaar scouting in Nederland.

Voor alle users die bij hun scoutinggroep leiding zijn, is er een afgeschermd deel waar zij zaken kunnen bespreken die niet voor de ogen van hun leden bedoeld zijn. Zo kan er tóch gediscussieerd worden en kunnen ervaringen uitgewisseld worden, zonder dat het verrassingseffect er van af gaat.
Daarnaast biedt Waterscouting.com de mogelijkheid om voor gebruikers van een zelfde groep/Admiraliteit/regio een afgesloten sub-forum te starten. Deze zogenaamde Groepsfora zijn alleen te zien door de mensen die toegang tot de betreffende groep hebben gekregen.

Behalve de scouting-fora is er ook een non-scouting gedeelte op het forum. Hier is ruimte voor Onzin, Games, Nieuws-uit-de-wereld, School & Werk en Lifestyle.

Als je niet bent aangemeld op het forum kun je niet posten en bepaalde fora niet zien. Je aanmelden bij het forum geeft je dus de mogelijkheid om actief deel te nemen aan de discussies. Ook heb je dan toegang tot het Moesje forum en eventueel de extra fora zoals de groepsfora en het leidingforum.

Elke dag zijn er vele (water)scouts die Waterscouting.com bezoeken. Daarnaast wordt er ook dagelijks hard gewerkt en gediscussieerd omtrent de site en het beheer daarvan door de vrijwilligers van de sitecrew (w.T.R.S.c.t.).