Leverancierslijst

Veel scoutinggroepen hebben allemaal zo hun eigen adressen voor hun materiaal. Van de één is de kwaliteit iets beter, bij de ander de prijs lager of gewoon dichterbij.
In deze lijst heeft Waterscouting.com diverse adressen van leveranciers verzameld die door groepen worden gebruikt voor vletten/schouwenbouw bouw, houtwerk, (klein) staal werk en zeilen/dektenten/schiemanswerk e.d.

Deze lijst is tot stand gekomen door de users van Waterscouting.com in dit topic op het forum. Als jij ook een goed, betrouwbaar en degelijk adres weet, post het dan aldaar of mail het naar het Frontpageteam. Dan wordt dat adres zo snel mogelijk toegevoegd in onderstaande lijst.

Tip:
Ook bij de plaatselijke watersportzaak kom je vaak wel een heel eind voor je materiaal. Harpjes, blokken, splitskousjes, (
Kopiëren
van) verstaging, spanners etc. kun je daar vaak wel voor terecht.

Vraag eens bij een meubel maker, timmerman of aannemer of zij een balk rond kunnen (vooral willen!) schaven. Van die ronde balk kun je dan weer een giek of gaffel maken.
Bij de plaatselijke smid kun je dan het beslag na laten maken, of als je zelf handig bent met een lasapparaat, kun je met een stuk dikwandige verwarmingsbuis ook het beslag maken.
Ook masten, vlonders en doften kun je op die manier goedkoper krijgen, het vereist alleen wel wat zelfwerkzaamheid.

Bekijk ook eens het scouting archief van Henk Bos, daar vind je de vademecums van de lelieboten, waarin omschreven staat hoe de boten gebouwd en onderhouden worden, compleet met tekeningen.