Instructie

Een belangrijk onderdeel van waterscouting is zeilen. Bij het zeilen is het belangrijk dat dit veilig en verantwoord gebeurt en dat iedere waterscout een gedegen maar ook leuke zeilopleiding krijgt. Op deze pagina vind je onder andere informatie over het MBL (Machtiging Boot Leiding) en het CWO instructiesysteem. Zo kun je lezen wat het verschil is tussen deze twee systemen en ook de opleidingseisen kun je hier terugvinden.

Naast informatie over het CWO en het MBL kun je hier verschillende dingen downloaden die met het CWO/MBL te maken hebben. Ben je op zoek naar technische zaken met betrekking tot scoutingboten of wil je graag een leuk spel om met je zeeverkenners te doen, ook die dingen kun je hier terugvinden.

Als laatste is hier tekst over wedstrijdroeien te vinden. Hoe werkte alles ook alweer, wat is belangrijk bij het wedstrijdroeien en wat zijn goede tips om te winnen, lees het onder het kopje wedstrijdroeien.

Heb jij nog vragen over een van de onderwerpen die hier staan of heb jij iets waarvan je denkt dat het goed hier als download of als tekst kan, dan kun je mailen naar het frontpageteam.