Insignes

Binnen scouting zijn er vele soorten insignes te behalen. Vele daarvan zijn vooral interessant voor land- en/of luchtgroepen. Echter zijn er ook insignes die ook of zelfs júist voor watergroepen interessant zijn. Deze insignes staan in dit gedeelte beschreven.

De beschreven eisen zijn niet altijd even goed te gebruiken. Veel groepen werken dan ook met aangepaste eisen. Soms omdat de eisen te moeilijk of onuitvoerbaar zijn, soms omdat ze vinden dat de eis te weinig toevoegende waarde heeft.

Echter zijn er ook insignes voor het waterwerk die gelijk staan aan CWO-diploma's. Deze insignes zijn terug te vinden onder CWO & MBL. Het gaat hierbij om de insignes:
- Roeien
- Zeilen rood
- Zeilen groen
- Buitenboordmotorvaren
- Motortechniek

Op onderstaande afbeelding is te zien waar de diverse insignes en badges horen.

Mis je een insigne die je er graag nog bij wilt zien, mail dan het Frontpageteam.