Geschiedenis

Rob, al beheerder van een klein forum voor zijn eigen scoutinggroep, werd gevraagd om de KIMnetsite voor het NaWaKa 2002 te maken. Samen met Fok! en een waterscout uit Eindhoven werd de site ontwikkeld en beheerd. Aan deze site, waarop het rode-draad-spel voor het NaWaKa speelde, had Rob een forum gekoppeld. Op dat forum vormde zich binnen heel korte tijd een hechte groep users, welke nu nog stééds op Waterscouting.com actief zijn.

Het KIMnet-programma van de organisatie van het NaWaKa werd echter geen succes en de site werd nog voor de start van het NaWaKa weer uit de lucht gehaald. De vaste groep users wilden echter doorgaan met ‘hun’ gezellige forum en daarom werd Waterscoutingforum.tk opgericht. Intussen sprak Fok! de wens aan Rob uit om samen een site voor waterscouts te maken die landelijke bekendheid zou verwerven.
Na het NaWaKa in juli 2002 heeft Rob besloten om een domeinnaam te registreren, zodat er niet alleen een forum, maar ook een frontpage met veel interessante informatie mogelijk werd. Waterscouting.com werd geboren!

Inmiddels is de site enorm gegroeid van de paar bezoekers in het begin tot meer dan 500 forumleden en honderden bezoekers per dag 2,5 jaar later (Update: 1842 users!). Ook de informatie op de frontpage blijft gestaag groeien en aan diverse scoutingactiviteiten doen zelfs echte Waterscouting.com-teams mee!