De Admiraliteit

Een admiraliteit is een regionaal samenwerkingsverband van waterscoutinggroepen. De admiraliteit organiseert bijvoorbeeld CWO- of MBL-examens en een zeilwedstrijd voor de Zeeverkenners. Ook kunnen er trainingen voor leidingleden verzorgd worden. Daarnaast houdt de admiraliteit contact met Scouting Nederland en behartigt de belangen van de aangesloten watergroepen.

Alle admiraliteiten samen worden vertegenwoordigt in de landelijke admiraliteit. Twee keer per jaar vergaderen alle  admiraliteiten met het landelijke bestuur in de Kleine Vloot Raad. De Landelijke Admiraliteit onderhoudt o.a. contacten met het Watersportverbond (KNWV), Scheepvaart Inspectie, KLPD en de Commissie Watersport Opleidingen (CWO).