Activiteiten Waterscouting.com

Ongeveer 2 maal per jaar wordt er door Waterscouting.com een zogenoemde forummeeting georganiseerd. Het idee hierachter is dat men ook buiten het forum elkaar beter leert kennen, zodat je ook ‘het gezicht achter de naam weet’. Meetings worden op verschillende plaatsen in het land gehouden, zodat iedereen wel eens een keer ver moet reizen of het juist eens dichtbij huis kan vinden. Tijdens een meeting is het niet alleen gezellig praten en eten, maar is er ook een doel. De verslagen van die meetings verschijnen in dit gedeelte op de frontpage.

Hieronder een overzicht van vrijwel alle gehouden meetings in het bestaan van Waterscouting.com:

Juni 2003:
Op deze zondag werd er gezeild op de Rottemeren en werd er lekker gegeten. De allereerste meeting van Waterscouting.com was een feit, dit wilden we vaker doen!

Januari 2004:
Ditmaal werd er begonnen met openen en de lunch, gevolgd door een spel in de middag: het enige-echte-lelievlet-ziel-spiel gedaan. Iets met rennen, een papieren bord, bootjes, hints, knopen, pictionary, een kapotte lijst en visje blazen. Opnieuw was het zeer gezellig en dus een zeer geslaagde meeting!

Juli 2004:
Na de eerste twee gezellige meetings was het nu toch echt eens tijd om te kijken wie nu het beste kon zeilen. Daarom werd de eerste Waterscouting.com zeilwedstrijd gehouden op één der Marrekrîteplekken aan de zuidkant van de Goïngarijpster Poelen. Op de dag werden er twee wedstrijden gehouden met een lunch ertussen in. Uiteindelijk deden er elf vletten mee, maar twee keer wist een vlet niet te finishen door een kapotte zijstag.

Juli 2005:
Ook nu werden er weer tweezeilwedstrijden gehouden. Er deden tien boten mee en dat zorgde voor twee mooie en spannende races. Uiteindelijk was de complete top drie anders dan een jaar eerder, wat wellicht laat zien hoe competitief het was.

Februari 2005:
Dit jaar (in Bleiswijk) werd er een vorm van levend Cluedo gespeeld. Compleet met het verhaal over een vermiste forummer en dat sommige (andere) aanwezigen zich wel heel verdacht hadden gedragen. Hoe dit allemaal zit kan je het beste gewoon lezen bij de verslagen. In ieder geval was het een leuke, gezellige en uitdagende dag!

Maart 2006:
Opnieuw werd er een wintermeeting georganiseerd, deze keer in Dordrecht. Er werd een postenspel gehouden: ‘het grote verschrikkelijke skûtsjesil-spel’. Bij iedere post moesten de zes teams (die waren samengesteld) verschillende opdrachten doen om punten te scoren.

April 2007:
In Waddinxveen werd het beruchte ‘Wie is de Mol-spel’ gespeeld. Net als in de televisieserie moeten de deelnemers punten verdienen, maar worden ze tegen gewerkt door de Mol van de groep. Maar ja, weet jij wie je tegenwerkt? Het was een uitdagende dag met allerlei verhalen, maar uiteindelijk kon er maar één iemand écht de Mol zijn!

Maart 2008:
Na het grote spel van bijna een jaar geleden, werd er opnieuw een groot spel door het meetingteam naar voren getoverd: ‘Levend de kolonisten van Catan’. De groepen moesten nu door uitvoeren van opdrachten grondstoffen vergaren en daarmee het grootste dorp worden van het speelveld.

April 2009:
Op de zaterdag werd er een bezoek gebracht aan de werf Tukker, waar de meeste lelievletten vandaan komen. Het was zeer interessant om te zien hoe een lelievlet wordt gebouwd. ’s Avond werd er lekker gegeten en gezellig gekletst bij het kampvuur. De volgende dag werd er een spel gespeeld: De onbekende moordenaar’. Net als de voorgaande meetings was het ouderwets gezellig, dus op naar de volgende werd toen gezegd!

Juni 2010:
Op de zaterdagavond werd er een gezellige barbeque gehouden vanwege het feit dat Appiejaap en FW&K afscheid namen van het bestuur van Waterscouting.com. Op de zondag werd er met de Poseidon (wachtschip Jutters Willemsoord) op en neer gevaren naar het Amstelmeer waar er een lekker windje stond om te zeilen, te eten en weer te zeilen.